Stadsmakers 013

#jongerenmakendestad

Jij maakt de stad!

Stadsmakers013 richt zich op het activeren van jongeren om initiatieven te nemen, evenementen te organiseren, mee te denken en te bouwen aan het Tilburg van de toekomst. We geloven erin dat we door samenwerking en door ruimte te bieden aan betekenisvolle ideeën & projecten we van Tilburg een mooiere stad kunnen maken. Zo maken we Tilburg toffer, leefbaarder, socialer, mooier, duurzamer, klimaatbestendiger, sportiever, bereikbaarder, veiliger en aantrekkelijker…

Hoe we dit doen? Doordat we een aantal Stadsmakerssessies organiseren en we ondersteunen in het realiseren van de ideeën. Heb jij ideeën waardoor de stad beter wordt? Of loop je rond met een idee waar je al heel lang iets mee wil, maar wat je niet lukt? Dit is je kans!

Er gebeurt al veel in Tilburg, die ontwikkeling en al die betekenisvolle projecten laten we graag zien en betrekken we erbij.

Samen maken we de stad…doe je mee?

De eerste Stadsmakerssessie staat gepland op donderdag 25 april a.s. Het thema van de avond is ‘Tilburg Festivalstad’. Lees hieronder verder.

Tilburg als Festivalstad

Stadsmakerssessie | Donderdag 25 april 2019 | LocHal

De eerste Stadsmakerssessie vindt plaats op 25 april in de LocHal en staat in het teken van Tilburg als Festivalstad. Jongeren met ideeën kunnen tijdens de eerste Stadsmakers013 sessie hun idee voorleggen aan gelijkgestemden en aan festival organisatoren. Voor degenen die verder willen en echt tot uitvoering kunnen en willen overgaan bestaan mogelijkheden voor begeleiding vanuit R-Newt en een bescheiden financiële kickstart om de eerste activiteitskosten mee te kunnen dekken.

Doel is dat jongeren iets doen voor de stad en daar zelf iets van leren. Op 25 april wordt uitgelegd hoe jongeren daarvoor in aanmerking kunnen komen. Het is de bedoeling dat er na het evenement nog meer edities van Stadsmakers013 volgen met thema’s als: Tilburg als Sportstad, Tilburg als Duurzame stad, Tilburg als Muziekstad, Tilburg als Foodstad en meer.

R-Newt organiseert het evenement in samenwerking met meerdere partners waaronder het Futurelab (onderdeel van de Bibliotheek Midden Brabant gevestigd in de Lochal) en een leergemeenschap met studenten van Avans Hogeschool.

Het evenement vindt plaats op 25 april in de LocHal, Burgemeester Brokxlaan 1000. Aanvang: 19:00-21:00, inloop vanaf 18:45 uur. Entree is gratis.

Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via bijgaand formulier.

Check het event ook op Facebook!

Aanmelden sessie ‘Tilburg als Festivalstad’

* verplicht invullen