Robin Kersten

Robin Kersten, 25

Ondernemer sinds: 2019

Op dit moment ben ik bezig met het oprichten van een bedrijf waarin ik werk met textiel. Ieder lichaam is anders en vraagt om een eigen vorm. Door steeds meer kennis te vergaren over stof en door mijn opleiding tot coupeuse hoop ik uiteindelijk mensen te kunnen helpen zijn of haar lichaam met de juiste vorm textiel te kleden. Dit doe ik omdat het voor mij noodzakelijk is de vorm van het lichaam en textiel samen te brengen, ik het belangrijk vind dat de kennis over deze ambacht niet verloren gaat en ik op mijn manier het consumentisme probeer tegen te gaan (de textielindustrie is namelijk een van de meest vervuilende industriƫn). Uiteindelijk probeer ik textiel terug te herleiden naar haar functie.

Mijn droom is om een atelier te ontwikkelen waar verschillende disciplines samenkomen. Naast het praktische gedeelte van het maken en repareren van kleding wil ik graag verder onderzoek doen naar de autonomiteit van textiele stoffen, in samenwerking met de wetenschap om textiel als materiaal te verbeteren.

De keuze voor het ondernemerschap hoort bij de sector en markt waarin ik werk en onderzoek doe. Verder werk ik ook op freelancebasis voor projecten; styling, compositie en coupeuseopdrachten. Zo komt alles mooi samen. Ik denk dat het belangrijk is dat we als (startende) ondernemers niet werken vanuit onze eigen eilanden, maar dat we samen werken vanuit een geheel. Mijn kennis reikt tot een bepaalde hoogte, maar door met een openheid te kijken naar mijn omgeving en haar als belangrijk te ervaren hoop ik dat we elkaar de kennis kunnen bieden die er nodig is.

www.robinkersten.com

Meer weten over Robin Kersten?