Malou Vercammen

Malou Vercammen, 29

Ondernemer sinds: 2018

Als coach voor jongeren en jongvolwassenen met een beperking help ik met het acceptatieproces en als ze vastlopen in het leven. Daarnaast geef ik workshops, om de beeldvorming over mensen met een beperking bespreekbaar te maken en om het leven met een beperking bespreekbaar te maken in groepsverband.

Mensen helpen doe ik graag, vandaar dat ik de opleiding pedagogiek heb gedaan. Zelf heb ik een lichamelijke beperking en het was fijn geweest als ik een coach en/of ervaringsdeskundige had gehad om te praten over de zaken waar ik tegen aan liep. Nu kan ik dat voor anderen bieden, ik vind het erg leuk en waardevol om onder andere mijn eigen ervaringen te delen. Mijn droom is enerzijds dat mensen met een beperking hun leven kunnen leiden zoals zij het voor zich zien, zodat ze eigenlijk bijna niet meer ervaren dat ze een beperking hebben. Anderzijds hoop ik dat er binnen de samenleving wat ruimer gedacht wordt over andere doelgroepen en we met elkaar het gesprek kunnen aangaan zonder vooroordelen.

Het ondernemerschap past bij mij omdat ik op deze manier kan doen waar mijn passie ligt. Ook is het handig dat ik mijn eigen tijd kan indelen omdat ik door mijn beperking niet altijd evenveel energie heb en zorg nodig heb. Andere ondernemers kan ik helpen door mijn ervaringen te delen en het gesprek met ze aan te gaan om hun op weg te helpen naar hun droom. Andersom kunnen ze mij helpen door me een podium te bieden en hun netwerk met mij te delen.

www.malouvercammen.nl

Meer weten over Malou Vercammen?