Kelly van den Bosch

Kelly van den Bosch, 28

Ondernemer sinds: 2016

Als ‘De Bovenste Plank’ organiseer ik pop-up shops waar particulieren de kleding verkopen die bij hen op de bovenste plank is terechtgekomen, maar die zeker nog een tweede kans verdienen bij een nieuwe eigenaar. Hierdoor heb ik inmiddels de nodige ervaring opgedaan die ik (als freelancer) ook graag wil inzetten voor andere initiatieven. Denk aan conceptontwikkeling, productiewerk en social media content.

Ooit begon ik met De Bovenste Plank omdat ik zelf op zoek was naar een event zoals deze en dat kwam ik (in de buurt) niet tegen, dus dacht ik: dan doe ik het zelf maar. Daarnaast zitten orde scheppen en een kritische blik in mijn aard. Mijn droom is een winkel in de stad met tweedehands kleding (op een nieuwe manier) en een aantal opkomende, duurzame kledingmerken. Vanuit de winkel zal ik dan De Bovenste Plank blijven organiseren en -zo mogelijk- op afstand anderen helpen met projecten.

Ik kies voor het ondernemerschap omdat het mij de kans geeft om nieuwe concepten te ontwikkelen, niet voor een ander, maar voor mezelf. Daarnaast houd ik van de vrijheid die het met zich meebrengt, want werken doe ik wanneer ík wil. Andere ondernemers kan ik helpen door kritische vragen te stellen en -zo nodig- met plezier soms de advocaat van de duivel te zijn. Ook ondersteun ik graag bij de eerder benoemde werkzaamheden (conceptontwikkeling, productiewerk en social media content).

Voor mij is samenwerking belangrijk, ik ben bijvoorbeeld regelmatig op zoek naar andere creatieve ondernemers die bij De Bovenste Plank het programma kunnen ondersteunen; een illustrator, iemand met een leuke webshop of aangrenzende plannen/ideeën, ik sta overal voor open! Daarnaast leer ik graag nieuwe dingen, en dat gaat perfect door samenwerkingen. Twee weten immers altijd meer dan één.

www.debovensteplank.org

Meer weten over Kelly van den Bosch?