Over NextGen013

NextGen013 is een project van RNewt

Met dit project:

1

Laten we jongeren kennismaken met alles wat er komt kijken bij ondernemen. We laten ze proeven, aftasten en geven feedback over de levensvatbaarheid van hun ondernemers idee.

2

Helpen we jongeren die al een aantal stappen dichterbij het ondernemen zijn of al aan het ondernemen zijn, verder op weg in (de aanloop naar) hun eerste fase als ondernemer.

3

Maken we de ondernemende kracht van jongeren zichtbaar. Zichtbaar voor de stad op verschillende, wisselende, fysieke plekken, online en tijdens evenementen.

Concreet organiseren we vanuit het project 3 dingen:

Proeven

We regelen maandelijks een Inspiratie meet-up met wisselende thema’s. Op het programma staat telkens een spreker en werk/netwerkvormen als speeddates, adviesgesprekken en meer. In sommige gevallen gaan we oefenen met specifieke ondernemersvaardigheden zoals het geven van een pitch. Wanneer er op andere momenten interessant aanbod van derden is rondom ondernemersvaardigheden, brengen we dit ook onder de aandacht richting deze brede groep.

Begeleiding

Jongeren die al een aantal stappen verder zijn en al een goed ondernemingsplan hebben, kunnen worden geplaatst in het businessbuddy project. In afstemming met de jongere zoeken we dan naar een geschikte oud-ondernemer, welke de jongere verder kan helpen bij het zetten van de eerste stappen richting een eigen bedrijf. Wij bieden deze groep maandelijks de mogelijkheid voor een adviesgesprek tijdens de begeleidings meet-ups die we organiseren. In principe begeleiden we elke jongere maximaal 6 maanden. Na die periode blijven de deelnemers lid van de NextGen013 community. We kunnen gelijktijdig 10 tot maximaal 15 jongeren begeleiding bieden.

Spotlight

We ontwikkelen, in samenwerking met de jongerenwerkers van RNewt en de deelnemende jongeren, een aantal opvallende en mediagenieke momenten waarbij de ondernemende kracht van jongeren ‘in het wild’ zichtbaar wordt gemaakt. Denk aan een pop-up conceptstore, het aansluiten bij beeldbepalende evenementen met een NextGen013 markt en meer.