Jonge ondernemers maken de stad

Een onderneming starten is spannend. Je moet je bijvoorbeeld inschrijven bij de Kamer van Koophandel, je administratie bijhouden, btw-aangifte doen en je bedrijf natuurlijk stevig op de kaart zetten. En als niemand in je omgeving je daarbij kan helpen, kan dat allemaal nogal overwhelming zijn. Tijdens de bijeenkomsten van NextGen013 in Tilburg wordt er met je meegedacht door zowel leeftijdsgenoten die ook een onderneming hebben of willen, als een aantal meer ervaren ondernemers.

Elke maand wordt de NextGen013-bijeenkomst georganiseerd zodat jonge ondernemers elkaar kunnen ontmoeten. Of dat nu gaat om jongeren die gemotiveerd zijn om een onderneming te starten, jongen die net hun onderneming hebben opgezet, óf die al een tijdje bezig zijn met hun onderneming, maar graag nog een stapje verder willen komen. Zo krijg je tijdens de bijeenkomst tips over hoe je je product of dienst kunt pitchen aan klanten, kun je advies krijgen van een ervaren ondernemer, en deel je verhalen en technieken over jouw behaalde successen. Op deze manier wordt er niet alleen kennis overgedragen aan elkaar, maar kan ook je netwerk worden uitgebreid.

Een voorbeeld van een van de jonge ondernemers is Tommy. Zijn kledinglijn staat nu nog in de kinderschoenen, maar zijn visie is duidelijk. Door middel van zijn kledinglijn wil hij jongeren aan elkaar verbinden die kampen met depressies, angsten en andere mentale struggles. Een soort community, vrij van oordeel, die in het teken staat van het luisteren naar en helpen van lotgenoten.

Ook Joppe van 21 is een jonge ondernemer, en hij is al aardig op weg met zijn bedrijf. Door zijn opleiding en stages in de muziek heeft hij een groot contactennetwerk opgebouwd, en heeft hij een aantal grote klanten als freelance-stagemanager. ‘’Als freelancer verdien ik nu bijna twee keer zoveel als wanneer ik hetzelfde werk in loondienst zou doen’’, vertelt hij. ‘’Daarnaast werk ik op een aantal festivals, en dat is echt fantastisch.’’

Ben jij ook een jonge ondernemer van 16 tot 30 jaar, en kan jij niet wachten om je bedrijf een boost te geven? Meld je dan aan voor de volgende bijeenkomst van NextGen013 in V39, of lees wat andere jonge ondernemers in Tilburg al hebben bereikt op www.nextgen013.nl/ondernemers